vrijdag 11 januari 2013

De plannen

Een nieuw jaar.
Plannen werden gemaakt op het einde van het oude jaar.Eigenlijk noemt dat goede voornemens,maar omdat niemand dat ooit volhoud,die goede voornemens,zelfs ik niet,noem ik het "plannen" ;)
Eén plan daarvan is om met de fiets de poppemiekes naar school te doen.We wonen op nog geen km van school en toch wordt of werd er hier altijd de auto buitengereden.Ik weet het schandalig.Maar ik ben mijn leven aan het beteren.Op vraag van de poppemiekes rijden we al 2 dagen met de fiets naar school.Ok,nog maar 2 dagen,maar hey,het is een begin hé.En het is ook een hel.
De kleine poppemie rijd nog met zijwieltjes en dat gaat dus niks vooruit.We moeten 20 minuten vroeger vertrekken om net op tijd (als de bel al gaat) eindelijk aan school aan te komen.De grote poppemie rijd dan weer zo snel dat liever mijn ogen zou willen dichtknijpen,maar om veiligheidsredenen doe ik dat dan maar niet.En dan zwijg ik nog maar van de boekentassen,die beiden aan mijn,ja aan MIJN ,stuur hangen te bengelen terwijl we met een slakkengangetje de grote baan proberen over te steken.Ik moet er niet bij zeggen dat ik al twee dagen grommend naar school ga zekers.
En pas op,ik heb nog een geweldig plan.Zo geweldig dat ik nu zo stijf als een hark ben.Ik ben namelijk al 2 dagen gaan lopen.Of zoals de grote poppemie het zegt,gaan joggingen.Morgen les 3 en die Evie hangt nu mijn voeten al uit.Drie minuten aan een stuk lopen,mijn tong hangt al op de grond bij 2 minuten.En dan zegt ze zo vrolijk; "Geef toe het is makkelijker dan je denkt,had je dit op voorhand geweten was je toch al veel eerder gestart." En dan loop ik weer te grommen :)

Ik heb ook nog een plan van vorig jaar afgewerkt vandaag.
Voor mijn moeder een cape.uit stof voor durf het zelvers,met de rottigste knopen ooit om er aan te naaien.(en weer zat ik te grommen)
De binnenkant heeft een hoog Sherlock Holmes gehalte.Maar we vinden het mooi,dat is ook al iets.

Om al het grommen een beetje te verzachten heb ik me ook nog eens bezig gehouden met strijkparels.En een leuke magneet hangt nu aan de diepvriezer.
En de nu zijn er voor de rest van de dag geen plannen meer.
Enkel nog grommend de poppemiekes van school halen,al fietsend,grrr.


8 opmerkingen:

 1. Oeioei dat is een boel gegrom. Gelukkig is het allemaal 'ergens goed voor' ;-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volhouden hoor, dat lopen, ik loop al 8 km ! Goed stretchen voor en na het lopen dat voorkomt stijfheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wablieft ??? 8 km ?? Jeetje,daar kom ik dan aan met mijn 3 minuutjes ;)

   Verwijderen
 3. Steek je kleine poppemie snel op een loopfiets, wedden dat ze binnen de kortste keren ook een rotvaart haalt.

  En veel succes met dat lopen. Ik ga dat ook nog eens doen... binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kinderen met de fiets of te voet weg brengen, daar heeft iedereen zo'n deugd van en ze worden het snel gewoon. Wij doen dat nu al een jaar of 4 en we zouden het niet anders meer willen! (Wij wonen ook op een kleine km ...) Succes met het lopen.
  ps: De cape vind ik heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige cape, en veel succes met je sportieve en ecologische plannen!

  BeantwoordenVerwijderen