vrijdag 26 april 2013

Pyjama-tijd

Als je ziet dat je dochters uit hun zomerpyjama's gegroeid zijn.En als je toevallig ziet dat je stoffenvoorraad bijna uitpuild.En als je ziet dat je kastdeur van diezelfde kast niet meer dicht kant.dan weet je dat het tijd is om er iets aan te doen.Ik zocht snel klaar-projectjes waar liefst veel stof zou inkruipen.
De kleine poppemie wou terug een slaapkleedje voor het prinsesgehalte in bed.Ik nam een lap tricot met bloemenelfjes erop,helemaal haar ding.En ik maakte het slaapkleedje maar lang genoeg om zeker te zijn dat de stof op was ;)
De grote poppemie vond haar slaapkleed van vorige keer niet zo handig want het kruipt omhoog in bed.Dus zij had liever een pyjama.
Ik had nog ergens een patroontje liggen en veranderde een paar dingen.Zo werden de lange mouwe,drie-kwart mouwkes en de lange broek werd een kuitbroek.Natuurlijk vind ze dat super want ze is al die lange mouwtoestanden al beu en wil korte mouwen en korte broeken.
Dus om de overgang te maken naar de zomer is het nu drie-kwart.
Van de bloemetjes tricot is er nog een lapje over,maar daar ga ik nog een onderbroek en hemdje van maken.En nu zijn er toch al 2 lappen minder in de kast en kan de deur weer een klein beetje verder toe.

4 opmerkingen:

  1. Ja dat ken ik teveel stof en te weinig tijd!!!Maar deze stofjes zijn zeer mooi opgewerkt!!Ik zou zeggen op naar het volgende!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schoon! En die blije gezichtjes maken het alleen maar mooier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een heel mooie oplossing voor alle partijen ;)

    BeantwoordenVerwijderen