woensdag 25 september 2013

Een Tammy vol miserie

Amai,als ik blogland mag geloven is de tammy, uit één of andere ottobre,één van de makkelijkste rokjes om te maken.
Wel dan stel ik bij deze vast dat ik dommer ben dan de gemiddelde blogger.
Ik snap er dus niks van.
Ik heb het ding 10 keer uit mekaar gehaald en de binnenkant is nog nie naar mijn zin,maar ik geef het op.En die plooikes,ik weet nie wa ik er van moet denken.Maar ik weet wel weer waarom ik altijd al een hekel had aan plooikes maken.
Volgens mij heb ik daar ook iets verkeerd gedaan,dat kan toch niet de bedoeling zijn dat je die er iedere keer moet instrijken? Hebben ze dat trouwens uitgevonden om ons,de strijkende moeder eens goed te pesten?

Maar goed,hier is de Tammy,stofje komt van hier http://www.roosenviolet.be/applered en ik moet wel zeggen dat het een heel leuk en zacht stofje is dat ook goed strijkt.
Ik heb dan ook nog eens een fout gemaakt bij de tailleband zie ik,want daar staan de appels op zijn kop.En als het kind het aan heeft,wel ik denk,dat als de wind eronder schiet,ze gewoon opstijgt.
Die Tammy,ik ben echt nog niet overtuigd.
Misschien kunnen jullie mij eens een goede tuto schrijven,met foto's van binnenkanten en plooikes.


5 opmerkingen:

 1. Toch een mooi resultaat!
  En die tailleband... dat was mij niet direct opgevallen.
  Als iemand het vraagt, kan je altijd zeggen dat het zo bedoeld was ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog geen tammy-ervaring, dus ook geen tips, helaas. Maar als ge mij het patroontje doorspeelt wil ik altijd eens testen voor u ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lang geleden dat ik nog een Tammy maakte, maar ik herinner me de miserie niet echt... De plooien strijk ik zeker niet tot beneden, gewoon effe bovenaan en dan valt het rokje ook mooier denk ik. Toch een tof exemplaar hoor! En de ondersteboven appels had ik niet eens opgemerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben zelf aan mijn eerste bezig en vond het precies niet zo moeilijk... ?
  Inderdaad, de plooien niet tot onderaan strijken, alleen vanboven, dan geven die meer 'volume' onderaan. Mijn voering is ook met plooien, ik weet eigenlijk niet of dat wel de bedoeling was ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maakte hem een hele tijd geleden ook al eens, en ik herinner me ook de miserie met de tailleband. Als je de beschrijving volgt, dan wordt dat iets heel raars ;-) En die plooitjes strijk ik ook niet door, zo valt het vlotter. De voering is hier zonder plooien Camomille :-) Wat een superleuk stofje trouwens! En dat ondersteboven, dat zie je alleen als je het weet, anders valt dat niet op hoor.

  BeantwoordenVerwijderen