zondag 2 september 2012

Voor mezelf

Vandaag heb ik me voor het eerst gewaagd aan een naaiseltje voor mezelf.
Om 14u30 besloot ik dat ik graag een rok wou maken om aan te doen om 16u30 voor een verjaardagsfeestje. Ik weet het,ik hoor jullie denken,die is niet goed in haar hoofd. Maar ik presteer het beste onder druk. En dus ging deze trezebees weer aan de slag.
Ik nam het A-lijn rokje uit het magische rokjesboek en tekende het patroon over en het beleg en al wat je maar wil.
En ik keek.
En ik keek.
En ik keek nog eens.
En ik snapte er niks van.
Dus maar zonder beleg gemaakt,maar wel met voering en met mijn allereerste perfect ingezette rits.
Er was er eentje wel niet blij met mijn rokje. Want de grote poppemie had dit stofje voor haar uitgekozen.Maar ik kon er toch ook niks aan doen dat dit de enige stof was waar ik 1,5m van had ipv de gebruikelijke 75 cm.
Ik heb maat 42 gemaakt maar die was dus te groot en net 5 minuten voor vertrek heb ik er nog eens naastgestikt want ik wilde vermijden dat ik daar in mijn onderbroek zou staan met mijn rok op mijn knieen.
En zie is wa een schoon onderrokske ik gemaakt heb. het gaat hier echt wel om de onderrok en niet om mijn benen (die tegen dat rood wel heel erg wit zijn).
Ik heb het onderrokje met mijn nieuw stikmachientje een mooi randje gegeven ipv gewoon om te zomen. Schattig hé.
Ik vind het zelf een leuk rokje geworden en er zullen er nog volgen,maar dan misschien wel met beleg en al wat erbij hoort,als ik het ooit eens snap.

5 opmerkingen:

 1. Wat doe je jezelf toch aan...maar ik ken dat zo van die plotse ingevingen...Ik vind dat je er aardig in geslaagd bent en een goed resultaat afleverd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ge zijt er een echt poppemieke mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik word al zenuwachtig als ik er aan denk dat je dat 2uur voordien maakt!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is echt mooi geworden! Ik moet het verhaal over het beleg ook altijd 6x opnieuw lezen... Uiteindelijk lukt het dan wel maar het blijft een lastig ding vind ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel mooi! En weer zo'n prachtig herfstig stofje zeg, super!

  BeantwoordenVerwijderen