maandag 22 oktober 2012

Echte oude stofkes

Herinneren jullie je die vrouw nog. Die vrouw die vroeger soiréé kleding maakte voor de chique madammekes.Die vrouw waar ik die grote doos knopen van kreeg.
Die vrouw die helaas dement is en in het rusthuis zit.
Wel haar dochter bracht me vorige week een zak stof en ritsen. Gevonden bij haar moeder in de kast. En ook al zat er een geurtje aan,ik was zo blij.
Echte oude stofkes. Valt dat dan onder de noemer retro ? :)
Aan één stofje was zelfs nog een prijskaartje aan. Zo een lekker ouderwets,bruin geworden kaartje. Ze had die stof 675 belgische frank betaald voor 1m25 (iets meer dan 15 euro ).Best wel duur stof,zeker als je bedenkt dat die minstens 20 jaar geleden aangekocht is.
Maar goed ik laat jullie graag de frisgewassen stofjes zien :)
Zie is hoe schoon. Dat met die blaadjes,daar zie ik wel een mooi zomerrokje voor mij in,lekker zwierig.Dat roze met die blokjes,dat is echt wel retro en nog een ferme lap. Daar wil ik ooit voor de grote poppemie een hemdjurk uit maken.
De rode stof,is precies gebreide stof,daar zie ik wel een a-lijntje in voor één van de poppemiekes.En het geruite stofje is echt heel mooi. Het is donkerblauw met oranje,mss wel iets voor een simpel jurkje voor een poppemieke.En dan dat laatste rode stofje,met paarse bloempjes,daar ben ik echt verliefd op,dat moet een bloesje voor mezelf worden,ooit.En er was nog wat voering,donkerblauwe jasstof en nog beetje effen stof.
Maar nu eerst goed leren naaien :)

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige stoffen! Ik ben erg benieuwd wat voor moois je er allemaal mee gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, die ruiten staken hier direct in mijn ogen...grrrr, ik wil nu naaien maar ik moet zeker nog 15 hemden strijken, brood bakken, naar de apotheek...of zal ik zeggen dat ik me niet goed voelde en gewoon achter mijn naaimachien kruipen en dan vanavond zielig doen en zeggen "ik kon niks vandaag, ik was net een vaatdoekje..."

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die hemden gaan niet lopen,dat brood haal je bij de bakker en onderweg stop je snel bij de apotheek.Dan heb je al een uur of 2 uitgespaard om te naaien :)
  En vanaaf afhaaleten en dan voel je je net niet goed genoeg om de afwas te doen.Om vervolgens als alles aan de kant staat,je prompt beter te voelen en achter je naaimachien te kruipen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik ben jaloers, zo'n mooie stoffen! En zomaar gekregen? Dikke gelukzak gij! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geef mij maar een metertje van die rechtse rode ; ) ! Heel fijne stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen