zondag 4 november 2012

Vanalles en niets

Ken je dat,je wil vanalles doen,maar als de dag dan om is kom je tot de conclusie dat je geen jota gedaan hebt.
Ik wil al de hele week achter de naaimachine kruipen en toch gebeurt er niets.
"Oh ja,dat ene tuniekje voor de kleine poppemie,dat ga ik vandaag afwerken" , niet dus.
"Oh en dat half afgewerkte rokje voor de grote poppemie,dat is op een half uurtje klaar,dat ga ik doen sevves " , niet dus.
"Oh ik ga vandaag voor mezelf nog eens een rok maken,die stof is perfect" , niet dus want dan kom ik tot de conclusie dat ik geen antistatische blauwe voering heb en geen blinde rits.Die antistatische voering moet toch echt wel want wil geen plakkende- billen -rok.Die blinde rits,nog nooit gedaan maar wil het echt wel een keer proberen.
En dan,tot overmaat van ramp,krijg ik toch wel een geweldig boek van mijn vader.
Stof voor durf het zelvers.
Man man,miserie miserie.
Maar vandaag,vanavond,na een boswandeling met de poppemiekes ga ik echt iets maken.
En morgen zien jullie het resultaat,beloofd.
(beetje druk op de ketel zetten,dan komt er eindelijk iets van in huis)

Ideetjes heb ik genoeg,enkel nog kiezen wat het gaat worden.
Maat voorlopig is het nog vanalles en niets.

5 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar, alleen hebben we dan meer dan 'niks' gedaan (maar wel kids rondvoeren, opruimen, wassen en strijken, kleine herstellingen, eten maken (doet de man hier gelukkig ook), boodschappen allerhande, ... maar niet dat wat we het liefst doen: naaien, snif snif)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Achja, ik ken dat. Hier is het ook al efkes stil onder de naaimachine. Vakantie, even weg, dan weer thuis met was en strijk en andere dingen die "moeten". En ook al zorgt die blog voor een beetje druk, wij begrijpen dat allemaal hoor! (En morgen moet er ook weer gewérkt worden ... oh jee ...)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat hebben we allemaal wel eens dat gevoel! Bij mij gaat dat in golven soms weken aan een stuk het een na het ander en dan een maand niets meer... Ben al benieuwd naar je creatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. presteren onder druk gaat hiere ook het beste. heb een heleboel nieuwe stofkes liggen, heel veel ideetjes in mijn hoofd, maar lukt me niet om er aan te beginnen:-(
  en tegen volgende week woensdag MOET er nog een kleedje gemaakt worden, 6 boxershort vermaken en 2 bommakleedjes vermaken voor Queen!!! dus het begint tijd te worden dat we er aan gaan beginnen, maar vanaf morgen is het terug school en heb ik 5 assistenten minder, kunnen we doorgaan he.

  BeantwoordenVerwijderen