maandag 5 november 2012

Beloofd is beloofd

Ik ben er gisteren ingevlogen !
De kinderen op bed en achter mijn machien gezeten tot 23u30.Goe gedaan van mij hé !

Eerst even vertellen wat er aan vooraf ging...

Zondagnamiddag,meneer poppemie werken,grote poppemie chiro en kleine poppemie had haar amusement met een speelkameraadje.Buiten was het koud,regen,wind,allé,niks goeds,maar wel normaal voor de tijd van het jaar.
En dan ben ik begonnen met mijn naaigerief op te ruimen.
Man man,ik zag al die onafgewerkte projectjes onderaan in de kast liggen. Onder een stapel stofjes,rommel en ik weet niet wat nog allemaal (ben zelfs nie zeker of ik het wel wil weten).
En toen wist ik het gewoon. Ik kreeg een ingeving.
En zo komt het dat ik tot 23u30 genaaid heb.
En wat heb ik afgewerkt?
Een gescheurd kleedje,dat jullie je nog wel herinneren.Het kind had het één maal aangehad en het was gescheurd aan de zijnaden.Mijn schuld,te nipt gestikt,maar ik steek de schuld toch liever op de poppemie,stout van mij hé.
Maar dat is dus terug in orde en vandaag al aangedaan voor school en het is nog altijd een schoon kleedje.
Dan heb ik een broek van mijn grootmoeder korter gemaakt.Het is een zomerbroek en ja die ligt hier al van in de zomer te wachten om korten te maken.Foei.
Maar ik doe dat dus echt, echt ,echt niet graag en de grootmoeder weet dat vanaf nu want de grote poppemie vond het nodig om mij te verraden. (en nee ik had haar dat niet opgestookt)
Foto's van de broek bespaar ik jullie want iedereen weet hoe een broek eruit ziet.
Dan heb ik nog twee paar broekkousen gerepareerd van de kleine poppemie.Nieuwe kousen,1 maal aangedaan en de knieen al kapot.Maar nu dus terug zo goed als nieuw.

En nu komt het zenne.
Eindelijk heb ik de knippie tuniek afgemaakt.Die tuniek ligt hier al een half jaar.En eigenlijk moet ik toegeven dat het niet meer zo heel veel werk was.Voor-en achterkant nog aan mekaar stikken,omzomen onderaan en de mouwen en een halsbiesje.Maar daar heb ik biais voor genomen want had geen stof meer over voor een halsbiesje van hetzelfde.Het is nie lelijk,maar ook niet wauw.Maar het is af.


En nu ligt er nog een half afgewerkt rokje en die cowl neck dress van heidi en finn die te klein is.Ooit raakt het rokje af en wordt de jurk een trui.
Maar dat kan nog wel een half jaar duren.

9 opmerkingen:

 1. Ik ben ook nog steeds niet aan die herstellingen geraakt :-) Jij bent een stap verder dan ik :-) En die tuniek is best wel leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hard gewerkt! De tuniek is prachtig, dat patroontje was mij ook al opgevallen!
  Het bovenste kleedje is ook heel mooi, welk stofje is dat als ik vragen mag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat eind augustus meegebracht van de stoffenkamer in Gent.Vond het ook zo een mooi stofje.Heb het bij iemand op een blog ook in een paarse versie gezien en dat was ook heel mooi.

   Verwijderen
 3. amai, ijverig geweest! Super! En zo herkenbaar: die "naairommel" ... wel een hobby waarvoor je veel gerief verzamelt é ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, dat was een productieve avond! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat groene blaadjes jurkje is echt prachtig ! Zo'n mooi stofje !

  BeantwoordenVerwijderen